Hotel Bistrica
Recite nam šta vas zanima?

Bistrica

Istorijat

Novo ime - sa tradicijom

Na mjestu današnjeg hotela „Bistrica“ 1960. godine izgrađena je „Vila Bistrica“, poznatija kao „Vila Izvršnog vijeća Bosne i Hercegovine“. Prvobitno, vila je bila izgrađena od kamena sa 44 ležaja u dvokrevetnim sobama i 4 apartmana. Vila je bila poznata po svom disko klubu o kome se i danas prepričavaju dogodovštine. Izgorela je 1974. godine a 10 godina kasnije, za potrebe XIV Zimskih olimpijskih igara izgrađen je moderan hotel „Bistrica“ kategorisan sa 4 zvjezdice. Hotel je dobio ime po istoimenoj rijeci Bistrici čije je izvorište u podnožju planine Jahorine.

Na najljepšem vidikovcu planine, između jahorinskih vrhova i živopisne doline rijeke Prače, 1620 metara iznad mora nalazi se hotel „Bistrica“. Od nedavno vlasnik ovog hotelskog objekta je ZTC „Banja Vrućica“ a.d. koji ima dugu tradiciju u oblasti turizma, kompanija koja posjeduje veliko iskustvo u radu sa gostima i zadovoljavanju njihovih potreba.

Svi ste pozvani

Idealno mjesto za odmor

Od sadržaja izdvajamo:
U neposrednoj blizini hotela nalaze se i sportski tereni za fudbal, košarku, rukomet i odbojku, kao i teretana na otvorenom.
Uz ugodne večernje trenutke pored vatre i uz bocu vina boravak u našem hotelu ostaće u trajnom sjećanju.

Čekamo vas i ove sezone

Bogata gastro ponuda

Bogata gastro ponuda: Jelovnik predstavlja odabranu kombinaciju jela iz nacionalne i regionalne kuhinje. Gastronomski užitak uz specijalitete sa roštilja i sača, upotpunjen je bogatim izborom salata, poslastica, sireva, kao i bogatom ponudom lokalnih pića, vina i dr. Gastro tematske večeri i posluženja jahorinske večere kao i roštiljijada predstavljaju užitak i za najveće gurmane.